Firan työmailla johdetaan ensiluokkaista työturvallisuutta

Asiakastarinat — Blogi —

Datalla johtaminen ja työturvallisuus ovat jo vuosien ajan olleet Firan työmailla keskeisessä roolissa. Helsingin Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen työmaalla hyödynnetään Zeronia työturvallisuuden kehittämisessä. Tässä artikkelissa Firan työturvallisuuspäällikkö Teemu Latva kertoo, kuinka Zeroni auttaa pitämään työmaiden turvallisuuden huipputasolla.

Firan työmailla johdetaan ensiluokkaista työturvallisuutta

Voititte tunnustuksen ensiluokkaisesta työturvallisuudesta nyt toukokuussa 2023. Miten Zeroni on teillä vaikuttanut työturvallisuuden hallintaan ja kehittämiseen?

– Zeronilla on iso rooli Firan työmaiden turvallisuuden kehittämisessä. TR-mittaukset ja turvallisuushavainnot hoidetaan näppärästi tabletilla ja kännykällä. Useat TR-järjestelmät ovat vain digitaalisia lomakkeita eivätkä ne ohjaa toimintaa millään tavalla parempaan suuntaan, turvallisuuspäällikkö Teemu Latva toteaa.

Teidän tapaturmataajuus on ennätysalhainen, vain 8,07 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden. Millaisia toimenpiteitä noin alhainen tapaturmataajuus vaatii työmaalla käytännössä ja miten Zeroni tukee tätä?

– Zeroni toimii päivittäisessä turvallisuuden johtamisessa ja tuo tiedolla johtamisen osaksi työmaan arkea. Zeronin avulla työmaan toiminta on läpinäkyvää, turvallisuuspoikkeamat tulevat kaikille näkyviin ja siksi niihin pystytään reagoimaan ajoissa ja seuraamaan, että puutteet korjataan. TR-tavoitetaso on meillä 95 % ja ylitämme tavoitteen säännöllisesti, Latva kehuu.

Miten varmistatte että turvallisuus pysyy työmailla huipputasolla?

– Meillä turvallisuuteen suhtaudutaan kunnianhimoisesti ja seuraamme turvallisuusprosessien toteutumista omilla mittareilla, jotta voidaan varmistua, että homma toimii. Zeronista saadaan suoraan dataa siitä, että miten paljon urakoitsijoille sattuu turvallisuuspuutteita ja asia voidaan ottaa esiin urakkaneuvotteluissa urakoitsijoiden kanssa. Zeroni ohjaa hyvin laittamaan asiat kuntoon, Latva summaa.

Lue myös