Uratarinat: Jussin matka käyttöliittymäsuunnittelun maailmaan

Blogi —

Nimi: Jussi Ruokomäki

Koulutus ja muuta taustaa:

DI, käyttäjäkeskeinen tuotekehitys, käytettävyystutkimus (Teknillinen korkeakoulu, Helsingin yliopisto, Taideteollinen korkeakoulu)

Suosikkipaikkani töiden tekemiseen:

Oma työpöytä toimistolla, koska siellä voin keskittyä ja siinä vieressä saan heittää läppää työkavereiden kanssa.

Mitä teen työkseni Zeronilla?:

Suunnittelen käyttöliittymiä ja käytettävyyttä, koodailen myös.

Urapolkuni Zeronilla:

Kesätöiden aikana suunnittelin luonnoksen ohjelmiston seuraavasta versiosta, ja jäin sille tielleni sitä kehittämään. Aluksi tein enemmän koodausta, sittemmin olen erikoistunut tuotteen käyttöliittymän ja käyttökokemuksen suunnitteluun.

Mitä tyypilliseen työpäivääni kuuluu?

Pyöräilen toimistolle, jossa kolleegani Vesa-Matin kanssa varmistamme, että edelleen toimistopäivä on paras päivä. Päivän aloituspalaverissa kokoonnutaan tuotekehitystiimin kanssa yhteen ja tsekataan kuulumiset, päivän suunnitelmat ja mahdolliset haasteet. Perään vähän käyttöliittymän koodausta, jonka jälkeen otetaan tuotesuunnittelupalaveri, jossa käydään läpi asiakkailta tulleita kehitysideoita ja suunnitellaan jo ennakkoon seuraavan viikon tehtäviä. Iltapäivästä enemmän käyttöliittymän koodailua tai luonnostelua ja kahvitauolla saattaa myös ehtiä ottaa erän bilistä.

Parasta työssäni on…

Vapaus tehdä ja luoda. Tekemiselläni koen voivani helpottaa muiden ihmisten arkea. 

Viihdyn Zeronilla, koska…

Luottamus työntekijän ja työnantajan välillä sallii joustavan työnteon ja työn lomittamisen muun elämän yhteyteen. Saan tehdä rauhassa töitä. Työkaverit ovat asiantuntevia ja hauskoja, ja Vesa-Mattikin on ihan ok.

Saan valita omat työvälineeni ja saan kaiken mitä tarvitsen. Iso vaikutusmahdollisuus omaan tekemiseen: mitä teen ja miten. 

Vapaa-aikaani kulutan…

Kuntosalilla, kirjoittaen, piirtäen tai katsoen nerokasta Taskmaster-sarjaa perheen kanssa. Ja lautapelien parissa!

Parhaat vinkkini uudelle työkaverille…

Meillä ei tarvitse esittää mitään. Eikä ottaa itseään liian vakavasti. Tai muitakaan. Kukaan meistä ei ole niin fiksu kuin me yhdessä, joten tiimityöllä pääsee pitkälle!

Kiinnostuitko uratarinoista?

Lue myynti- ja asiakkuusjohtajamme Johanneksen ja seniorikehittäjä Tuomaksen tarinat täältä.

Lue myös