Digitaalinen työmaaperehdytys – näin edistät työmaan turvallisuutta

Muut —

Monet rakennus- ja kunnossapitotyömaat ovat siirtyneet digiaikaan vaihtamalla paperiset perehdytysmapit ja lomakkeet digiperehdytykseen. Turvallisuuskoulutuksen siirtäminen verkkoon on teollisuusyritykselle fiksu valinta, sillä se auttaa säästämään työnjohdon aikaa ja tehostaa kokonaisuudessaan työntekijän sisäänajoa työmaan käytäntöihin samalla edistäen työturvallisuutta. 


5 hyvää syytä, miksi teollisuusprojekteissa kannattaa siirtyä digiperehdytykseen

  1. Digiperehdytys sujuvoittaa töiden aloittamista ja vähentää kustannuksia. Paikan päällä suoritettava perehdytys saattaa viedä työnjohdon työaikaa jopa useita päiviä viikossa. Kun yrityksellä on käytössään digitaalinen verkkoperehdytys voi työntekijä käydä aineiston läpi omalla älypuhelimellaan jo ennen työkohteeseen saapumista. Kun perehdytysmateriaali on opiskeltu ennakkoon jää työnjohdon tehtäväksi ainoastaan työntekijän henkilöllisyyden varmentaminen ja työt päästään aloittamaan lähes saman tien työkohteeseen saavuttua.

  1. Kaikki työntekijät ovat perehdytyksessä samalla viivalla – työkielestä riippumatta! Uudet työntekijät saavat työskentelykielestään riippumatta tasavertaisen ja yhtenäisen käsityksen työmaan toiminnasta, tavoitteista ja arvoista, mikä on omiaan parantamaan yleistä työturvallisuutta.

  1. Verkkoperehdytys on helppo pitää ajantasalla. Kun työmaa etenee ja uusia työvaiheita aloitetaan on tärkeää pitää koulutusmateriaali ajan tasalla. Koulutuksen päivittämisestä voi vastata työnjohto itse eikä esimerkiksi turvallisuuspäällikön tarvitse käyttää työaikaansa perehdytyksen päivittämiseen. 

  1. Analytiikka kertoo työntekijän oppimisesta. Digiperehdytykseen kuuluu olennaisena osana myös pakollinen testiosuus, jolla varmistetaan, että työntekijä on opiskellessaan myös aidosti sisäistänyt opittavat asiat. Koulutusmateriaalin kehityskohteet on myös vaivatonta löytää analytiikan avulla.

  1. Interaktiivisuus parantaa oppimistuloksia. Videosisällöt, 360-kuvamateriaalit ja muut pelillistämisen keinot, kuten interaktiiviset karttanäkymät ja aluesuunnitelmat edistävät uuden tiedon sisäistämistä ja pitävät oppijan mielenkiintoa yllä, jolloin myös oppimistulokset paranevat.

Kiinnostuitko verkkoperehdytyksestä?

Varaa nyt veloitukseton onboarding-prosessikartoitus!

Epäiletkö, että prosesseissanne olisi optimoitavaa? Tarjoamme uusille asiakkaillemme täysin veloituksettoman kartoituksen, jossa käymme läpi yhdessä nykyisen ulkopuolisen työvoiman onboarding-prosessinne ja selvitämme, kuinka Zeronin avulla voimme tehostaa projektienne sujuvuutta. Jos kiinnostuit kartoituksesta, ota yhteyttä myyntiimme ja laitetaan työvoimahallinnan prosessinne kuntoon!

Lue myös